privé Kitesurfles

wat leer je tijdens de eerste kitesurf lessen?

Tof dat je wilt leren kitesurfen! Eerst kitesurfles nemen is wel een belangrijke stap. En wat fijn dat ik jou door het begin van je kitesurfcarrière mag begeleiden. Ik kijk er dan ook naar uit om jou alles over deze fantastische sport te leren!

Hoewel kitesurfen een sport is waarbij je de basis vrij snel onder de knie hebt, blijft het een ‘extreme sport’. En komt het niet zonder gevaren. Een goede basis is dan ook essentieel. Daarom besteden we in de eerste les extra aandacht aan de materialen, techniek, theorie en veiligheid.

Privé kitesurf les

De privé kitesurfles is de meest effectieve manier om te leren kitesurfen. Wil jij liever niet in een groep zitten, gelijk zelf volop bezig zijn en persoonlijk verder geholpen worden? Dan is de privé kitesurfles ideaal voor jou!

Deze les is zowel geschikt voor beginners, maar ook geschikt voor personen die al wat meer ervaring hebben. 

Als beginner begrijp je waarschijnlijk wel dat je in 1 les niet kunt leren varen, maar misschien heb je al wat lessen gehad en wil je graag nog wat bijleren. Wil je echt leren kitesurfen als beginner dan adviseren wij natuurlijk om een 3 daagse privé cursus te gaan volgen.

Heb je al wat lessen gevolgd, maar kan je nog wel wat hulp gebruiken dan is een losse privé les natuurlijk ook optimaal. We gaan dan kijken wat je al precies kunt en wat er nog nodig is om van jouw een 100% zelfstandige kitesurfer of surfster te maken.

lesprogramma beginner

We beginnen de dag met een uitleg van de theorie over de verschillende windrichtingen en weersomstandigheden. Daarna volgt een uitleg over het veiligheidssysteem van een kite. Na de theorie gaan we direct naar het water om ervaring op te doen met de kite.

Na de uitleg van de theorie gaan we direct met de kite aan de slag. Eerst leer je om de kite te bevestigen. Daarna gaan we het water op en leer je de kite te sturen en goed onder controle te houden. Zo leer je waar de ‘power zones’ zitten, waar de kite kracht levert en hoe je krachten uit de kite haalt. Als je dan de kite onder controle hebt, beginnen we met ‘bodydraggen’ in het water.

Voordat je op het board staat, leer je eerst bodydraggen. Tijdens het bodydraggen laat jij je voorttrekken door de kite in het water, zonder board. Zo leer je totale controle te krijgen over de kite. Is de controle goed aan het einde van de les? Dan pakken we eventueel het board erbij om de eerste start op het water te leren.

wat moet je weten?

Je hoeft vrijwel niks mee te nemen. Wij regelen alle materialen die je nodig hebt. Wel is het verstandig om genoeg energie te hebben en wat water mee te nemen. Een glimlach en een flinke dosis enthousiasme zijn overigens ook altijd welkom 😀

De kitesurflessen worden op alle dagen van de week gegeven, ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds. De locaties waar de lessen worden gegeven zijn Kornwerderzand, Makkum en Mirns. De dagen en tijden zijn altijd in overleg. De locatie hangt weer af van de weersomstandigheden en het niveau van de cursisten.

Zonder wind is het niet mogelijk om te (leren) kitesurfen. Er is namelijk een minimaal aantal knopen nodig om een kite in de lucht te houden. Er is echter ook een maximum aan het aantal knopen om veilig kitesurfles te kunnen geven.

 • Minimale wind: 10 knopen (3bft)
 • Maximale wind: 30 knopen (6-7bft)

Het hangt altijd af van de ervaring, het gewicht van de kitesurfer en de onderdelen die je gaat leren.

Hoeveel Kitesurf lessen heb ik nodig?

Een introductie of eerste kitesurf les is pas het begin. Na de eerste les ken je de theorie en een kleine basis. 

Om het kitesurfen echt onder de knie te krijgen heb je gemiddeld zo’n drie tot vijf lessen nodig.

 • Kennis van de theorie
 • Kite bevestigen, sturen en controle
 • Bodydraggen
 • Volledige controle over de kite
 • Waterstarten in beide richtingen
 • Korte afstanden surfen
 • Lange afstanden surfen
 • Upwind varen
 • Zelfstandig en veilig surfen

€ 169,- per 2,5 uur

Algemene Voorwaarden | Disclaimer | Privacy Policy | Cookie Policy | Copyright 2022 – CW Kiteboarding | KvK nr: 85743704
GermanDutch